tiistai 3. syyskuuta 2013

Keskiaikaiset markkinat

Kirjoitettu 25.8.

Muutama päivä sitten sovittiin E:n ja V:n kanssa, että lähdetään käymään lauantaina yhdessä Sohailin linnalla, koska siellä olisi menossa keskiaikaiset markkinat. Kukaan meistä ei ollut vielä tuolla Sohaililla käynyt ja koska se nyt kuuluu näihin Fuengirolan nähtävyyksiin niin pitihän sinne lähteä – ja tietysti ne keskiaikaiset markkinatkin kuulosti aika hauskoilta.

Minä olin lauantaina yhdeksään asti saunavuorossa, joten matkaan lähdettiin vasta kunhn minä olin päässyt töistä. Sohailin linna ei ole erityisen kaukana meidän työpaikasta, mutta ajateltiin kuitenkin, että mennään bussilla Miramarille asti ja siitä sitten kävellään loppumatka. Tietenkään kaikki ei taaskaan mennyt niinkuin Strömsössä, ensin meinattiin jäädä bussin kyydistä ja siinä matkalla vasta alettiin miettiä, että miten me edes kävellään Sohailille. No, pikkuvikoja sellaiset.

Sohailille sitten löydettiin onneksi ihan helposti, se näkyi niin selvästi Miramarilta, että vaikea olisi ollut väärään suuntaan lähteä. Porukkaa sinne oli muutenkin menossa niin paljon, että ihan jo muita seuraamalla olisi varmasti löytänyt oikeaan paikkaan.

Markkinat oli tosi hienosti järjestetty. Paikka niiden järjestämiselle oli juuri sopiva ja olihan siellä kiva tunnelma. Siellä oli siis paljon erilaisia kojuja, missä myytiin mm. erilaisia käsityötavaroita ja ruokaa. Ruokakojuja siellä tosiaan riitti melko paljon ja mekin piipahdettiin syömään eräässä ravintolan tapaisessa. Ihan hyvää ruokaa sieltä sai, vaikkakin mä en ehkä omaa annostani toista kertaa ottaisi – mä siis valitsin leivän, jossa oli jotakin tomaattijuttuja ja kinkkua. Ei mitään kovin erikoista, vaikka ei pahaa toki ollutkaan.

Syömisen jälkeen sitten ihan vain kierreltiin ympäriinsä katselemassa, mitä kaikkea siellä loppujen lopuksi on. Minun oli tarkoitus ostaa tuliaisia, mutta se sitten vähän jäi, kun ei mitään sopivaa tuntunut löytyvän ja katseleminen oli loppujen lopuksi kivempaa. Vielä ennen lähtöä pysähdyttiin istumaan yhteen pienempään kahvilaan, jossa juotiin marokkolaista teetä. Mä en ole mikään teen suurkuluttaja, mutta ihan hyvää sekin oli.

Koska kello oli sen verran paljon lähtiessä, että bussit ei enää kulkeneet takaisin päin, päätettiin me sitten kävellä. Matkaa oli siis muutama kilometri ja päätettiin kävellä rantakatua pitkin, mikä olikin hyvä idea. Maisemat oli nättejä ja ihmisiäkin oli vielä paljon liikenteessä, joten ihan yksin ei siellä kävelty. Kaiken kaikkiaan meillä oli mukava ilta, joskin on kyllä myönnettävä, että ei siellä Sohaililla ihan hirveästi ole katseltavaa, jos siellä ei ole jotakin tapahtumaa.









1 kommentti:

  1. :DD Kieltämättä kyllä joukossa vähä jotaki ylimäärästä :Dd

    VastaaPoista