maanantai 22. heinäkuuta 2013

A a a a stay alive, stay alive...

Tässä joku päivä oltiin kaverin kanssa syömässä ravintolassa ja siellä alkoi soida kappale nimeltä Stayin' Alive. Kaikkihan sen kappaleen tietää, semmonen kiva jumputus, jota kuulee välillä ravintolassa ja ehkäpä jopa baarissa. Vähän rasittavakin se välillä on, jää soimaan päähän tosi herkästi. Meille tästä ei kuitenkaan tullut mieleen mikään baarireissu vaan jotain aivan muuta. Se jotain aivan muuta on nimeltään koulu – kyllä, luit oikein, koulu.

No miksi tästä koulu tulee mieleen? Ei liity mitenkään sanoihin, ehei! Vaikka kieltämättä välillä tylsemmillä tunneilla voisikin rallatella mielessään stay alive, stay alive, stay alive...

Mä oon ennenkin lauseella tai parilla maininnut järjestyksenvalvojakurssista, jonka me jouduimme/saimme (miten nyt kukakin haluaa ajatella) käydä. Kurssihan itsessään oli melkoista pänttäämistä ja myönnettäköön, että iltapäivän tunnit noin 13-17 pelkkää teoriaa ei ollut ihan sieltä lepposimmasta päästä. Monta kertaa sitä tuijotteli kelloa ja toivoi, että sitä vain pääsisi pois. Nyt. Heti.

Vaikka toi kurssi ei lukeutunut omiin henkilökohtasiin lemppareihini niin jotain mukavaakin siellä oli – meillä oli nimittäin tosi mukava opettaja (moikka vaan jos satut tätä lukemaan joskus). Järjestyksenvalvojakurssiin kuului myös itsepuolustusta ja ensiapukurssi ja tällä kertaa puhutaan jälkimmäisestä. Vaikka ensiavunanto on tietenkin todella hyödyllinen taito, ajatus kahden päivän mittaisesta 8-16 kestävästä kurssista ei ihan kamalasti houkutellut, varsinkin kun siihen kuului sen kuuluisan Anne-nuken elvyttämistä. Järkkärikurssiopettaja kuitenkin sanoi, että sitten kun siellä ensiapukurssilla ollaan niin siellä opetellaan elvyttämistä tietyllä tavalla – oikea elvyttämispainelutapa nimittäin on sama tahti kuin Stayin' Alivessa.

Mä pidin tuota ihan täysin vitsinä, eihän se nyt voinut olla totta! Asia unohtui ja keväällä sitten koitti ensiapukurssi. Kurssilla oli vähintäänkin väsyneet jutut ja keskittyminen ei meinannut onnistua millään, mutta teoriaosuus meni onneksi ohitse melko nopeasti ja päästiin sitten harjoittelemaan sitä elvyttämistä niillä nukeilla. Ja kuinka ollakkaan, ensiapuopettaja laittoi Stayin' Aliven soimaan ja sanoi, että tämän tahdissa me elvytetään! Ensimmäinen kierros meni vielä ihan naama peruslukemilla, mutta kun Stay Alive lähti soimaan viidettä kertaa peräkkäin ja koko luokka painelee niitä nukkeja samaan tahtiin, mun pokka petti. Nauratti niin paljon, ettei siitä hommasta meinannut tulla yhtään mitään. Muistaakseni melkein tunnin ajan me kuunneltiin sitä kappaletta, ennenkun ope oli sitä mieltä, että kaikki osaa elvyttää ja voidaan pitää elvytyskokeet.

Lopputulos on se, että sain kyllä sen ensiapukortin, mutta Stayin' Aliven kuuntelu ei todellakaan suju enää ilman hymyilyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti