tiistai 1. huhtikuuta 2014

Mitä sinne kouluun kuuluu?

Kun tuossa joku aika sitten kyselin, mitä tänne blogiin kaivattaisiin, nyt kun olen taas Suomessa ja Espanjan postaukset vähentyvät, aika moni kaipasi juttua mun opiskeluista. Tämmöistä postausta aloittelin jo joskus aikoja sitten, mutta jostain syystä se jäi kesken, joten nyt on sitten uusi yritys.

Jos joku uudempi lukija ei tiedä niin minä siis opiskelen matkailua ja minusta tulee joskus tulevaisuudessa restonomi. Toinen vuosi on menossa ja tajuttiin tuossa aiemmin kämppikseni M:n kanssa, että seuraavaan tenttiviikkoonkin on vain noin puolitoista kuukautta.. Tekemistä olisi ihan kamalasti, mutta rehellisesti sanottuna, mä oon vetänyt viime viikot niin kevyesti kuin vain voi, vaikka tiedän, että tämä asenne on väärä. Rehellisyyden nimissä, motivaatio kouluun on aika pohjissa ja vaikka homma ei kiinnosta nyt juuri yhtään, aion kyllä koulun rämpiä läpi, eihän tässä nyt enää niin paljoa enää ole jäljellä.
 
Tässä jaksossa pyörin aika vähän koululla ja kurssitarjotin näyttää tältä:

Production of tourism activities
Henkilöstöjohtaminen
Palveluespanja
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät
Kannattavuus ja hinnoittelu

Yleensä koulua on siis vain pari tuntia päivässä ja täytyy kyllä myöntää, että mieluummin tekisin pari täyttä päivää ja lusmuilisin muut päivät. Kurssit on kyllä sinänsä ihan mielenkiintoisia ja varmasti tärkeitä tällä alalla, mutta esimerkiksi tuon viimeisenä mainitun kanssa mä oon ihan pulassa. Matematiikka ei ole ikinä kuulunut mun vahvoihin puoliin, joten tuokaan kurssi ei nyt ihan älyttömän hyvin mene. Oppimistehtäviäkin on taas melkoinen läjä tiedossa, mutta kun en vain ole saanut aikaiseksi.. Tutkimus- ja kehittämismenetelmät on alkusoittoa opintonäytetyön tekemiselle, production of tourism activitiesissa puolestaan käydään läpi matkailupalveluiden tuottamista ja ollaan ilmeisesti itsekin menossa jotakin palvelua testaamaan (puhetta on ollut ainakin seinäkiipeilystä ja mönkijäajelusta).

Eniten kyllä kiinnostaa tällä hetkellä (yllättäen) espanja. Tuntuu, että kaikki kielioppisäännöt kolahtelee nyt jotenkin päässä paremmin paikoilleen ja vaikka en espanjassa olekkaan niin kielitaito on silti kehittynyt vähän eteenpäin, mikä on ehdottomasti positiivinen asia. Harmittaa, että en päässyt espanjan peruskurssille ennen Espanjaan lähtöä, mutta meneehän nämä asiat tietysti näinkin.

Koska tämä opiskelu on ilmeisesti niin viihdyttävää, hommasin itselleni hieman kesäksikin tekemistä. En oo ainakaan vielä kesätöitä saanut, joten ilmottauduin tänään kolmelle kesäkurssille: Introduction to Russia, Russian business culture and communication ja  Consumer behaviour of Russian tourists. Noiden lisäksi ajattelin myös sitä venäjän kieltä yrittää painaa jälleen mieleen, syksyllä kun jatkuvat nekin opinnot. Ja kesästä voisin vihjasta sen verran, että tiedossa saattaa olla parikin pidempään ulkomaan reissua, mutta kumpikin on niin ehkä-asteella ja suunnittelun alla, että ei tässä vaiheessa asiasta enempää, parin viikon päästä varmasti tiedän jo paremmin. Sen verran voin kuitenkin sanoa, että tällä hetkellä tuo lähestyvä kesä on ainut motivaattori tämän koulun suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti