maanantai 9. joulukuuta 2013

Keskiaikaiset markkinat Vicissä / Vic Medieval Fair

Viikonloppuna päätettiin hieman laajentaa taas reviiriä ja tällä kertaa suunnattiin tuonne hieman pohjoisempaan, tällä kertaa suuntana kaupunki nimeltä Vic. Vic kuuluu Barcelonan tavoin Kataloniaan ja asukkaita siellä on noin 40 000, matkaa Barcelonasta puolestaan on noin 70 kilometriä. Vic on yliopistokaupunki, joka tunnetaan myös historiallisista rakennuksistaan.

Mitäs me tehtiin Vicissä? J kertoi alkuviikosta, että Vicissä järjestään viikonloppuna keskiaikaiset markkinat ja kuvien perusteella siellä näytti niin hienolta, että pitihän siellä lähteä käymään. Mä vähän ajattelin, että ne on vähän saman tyyliset kuin mitä Fuengirolassa silloin elokuussa oli, mutta höpö höpö. Nuo markkinat oli nimittäin paljon isommat ja hienommat. Jokatapauksessa, Viciin me mentiin junalla ja jo etukäteen oltiin vähän kuultu puhetta, että siellä on kylmempi kuin Barcelonassa. En mä kuitenkaan ollut varautunut siihen, että siellä olisi pakkasta! Hyh, oli niin kamalan kylmä, että hirvittää vieläkin...

Viciin päästyämme me sitten suunnattiin ensimmäisenä juna-aseman läheiseen kahvilaan, oli nimittäin sen verran kylmä, että jotakin lämmintä juomista oli pakko saada. Juotiin kaakaot ja lähdettiin sitten jatkamaan matkaa eli käytännössä seurattiin vaan muita ihmisiä, etä tiedettiin minne mennä, koska kukaan meistä ei ollut käynyt tuossa kaupungissa eilen. Mä ajattelin, että ne markkinat olisi rajattu jotenkin vaan tietylle alueelle, mutta koko kaupunki tuntui olevan touhussa mukana. Joka paikassa oli pieniä kojuja ja kioskeja, myytävänä oli ruokaa, vaatetta, koristeita, erilaisia käsityötuotteita jne. Katselemista olisi ollut ihan kamalasti ja kovasti olisi kiinnostanut enemmänkin niitä kojuja tutkia, mutta ihmisiä oli kerta kaikkiaan niin paljon, että ei sitten kauheasti huvittanut jäädä mitään sen tarkemmin katselemaan.

Aikamme me siellä kierreltiin, ihmeteltiin, otettiin kuvia ja ihan vain pidettiin hauskaa, kun kerta oltiin sine asti lähetty. Kaiken kaikkiaan Vic oli tosi ihana pieni kaupunki ja tuon reissun myötä mä taas tajusin, että ehkä nämä Espanjan pienemmät kaupungit on enemmän mun juttu. Esimerkiksi Tarragona silloin kuukausi sitten oli niin ihana paikka, voisin lähteä sinne koska tahansa uudestaan. Tuolla kiinnitin myös huomiota siihen, että Kataloniaa hehkutettiin vielä enemmän kuin täällä Barcelonassa – tosin, saattoi olla, että siihen vain kiinnitti enemmän huomiota, kun kaupunki oli niin pieni ja kun siellä oli ne markkinat niin ehkä se katalonialaisuus oli liitetty sitten siihenkin niin vahvasti mukaan.

And same in english! On Saturday me and my friends E and J visited in city called Vic. It's a city in little norther part of Catalonia and we needed to take train to get there. We went to Vic because my friend J told there will be Medieval Fair during the weekend and it sounded fun and looked nice so decited to go there. I have also visited other Medieval Fair during the summer when I was in Fuengirola but this one in Vic was muuuch bigger than then there!

We knew it would be colder in Vic than in Barcelona but I didn't realize it could be so cold as it was. It was so cold and we all were freazing there. The city was anyway really beautiful and I really liked it. The one problem was that there was so much people. There was lot of things to see and buy (clothes, food, drinks, handcrafts and so on but there was so much people that I just didn't want to go to look anything so well. 

During the day I also realize that I really like smaller cities here in Spain. Dont get me wrong - I also love Barcelona but smaller places just have something that Barcelona for ex. doesn't have. Anyway, it was nice to come back to Barcelona, it felt like I'm back at home. And sun was shining and it was so much warmer here than in Vic... 


Matkaseurue, E ja J

Tió de Nadal!











 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti