torstai 6. maaliskuuta 2014

Esittelyssä: CyBee

Sattuiko joku kuuntelemaan tämän postauksen kappaleen ja miettimään, mikä ihmeen kappale se oikein oli? Tai vielä parempaa, onko joku kuunnellut näiden herrojen musiikkia aikaisemmin? Kyseessähän on siis katalonialainen bändi nimeltä CyBee, johon minä pääsin tutustumaan ihan livenä talven aikana.

Oltiin E:n kanssa viettämässä aikaa Arenas de Barcelonassa yhtenä iltana ja Fnacissa vieraillessamme kuultiin, että jostain kuuluu musiikkia. Aikamme ihmeteltiin, että mistä se musiikki oikein kuului ja lopulta sitten löydettiin nurkkaus, jossa tämä bändi oli sitten pitämässä keikkaansa. Jäätiin kuuntelemaan ja voin sanoa, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä - tai ensikuulemalla! Jätkät veti ihan mielettömän hyvän keikan ja jäivät kyllä mieleen ihanan positiivisen oloisella asenteellansa (eikä näitä ulkonäölläkään ole pilattu..) ja pitihän tämä nelikko etsiä käsiinsä myöhemmin.

CyBeen Facebook sivu tietää kertoa, että bändi on perustettu jo vuonna 2005 ja jos nyt oikein ymmärsin (sivut on katalaaniksi ja en kamalasti luota google kääntäjään tai omiin katalaanin taitoihini), he ovat alunperin kirjoitelleet englanniksi, mutta kappaleiden kieli on vaihtunut katalaaniin myöhemmin. Viime kesänä bändillä on ollu 18 Katalonian kaupungin mittainen kiertua nimeltä CyBeeTour ja ainakin mitä nyt talven aikana seurasin niin aika paljon he kiertelivät näissä Fnacin liikkeissä ja ostoskeskuksissa soittelemassa. Kovasti olisin halunnut kuuntelemaan heidän keikkaansa vielä kerran ennen lähtöä, mutta en sitten saanut koskaan aikaiseksi.

CyBeen Facebookin löytää täältä. Kotisivutkin löytyy, mutta en tiedä onko ne remontissa vai mitä on tekeillä, kun ainakaan minun koneella ei toimi kunnolla.

 
Löytyykö täältä muita CyBee - faneja?

4 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa mun mielestä ihan El Canto del Loco -bändiltä. Ainakin laulajan ääni ja no, musiikki myös. Tunnetko sitä? Se tais olla ekoja espanjalaisia bändejä, joita kuuntelin jo kymmenen vuotta sitten :) Täytyy tunnustaa, etten tunne yhtäkään katalonialaista artistia. No, nyt sitten yhden bändin :)

    VastaaPoista
  2. Nimi kuulosti tutulta ja nyt kun kuuntelin Youtubesta pari biisiä, niin oon mä tän bändin musiikkia ennenkin kuullut :) Ja nyt kun sanoit niin on CyBeessä kyllä samaaa näitten kanssa, laulajan ääni on jopa hämmentävän samankaltainen :D Piti ihan käydä CyBeen sivuilta katsomassa, että ovatko maininneet El Canto del Locon vaikutteissaan, mutta ei näköjään ollut

    VastaaPoista
  3. Oi mitä miekkosia<3 :) En tiennyt bändiä ennestään, kiitos vinkistä. Ite rakastan tuota katalaanin kieltä niin, että meni ihan kylmät väreet, vaikka hieman lällyt sanat olisivatkin heh :)

    VastaaPoista
  4. Mäkin oon alkanut nyt Barcelonasta muuton jälkeen pitää enemmän katalaanin kielestä :D Tosin, laulettuna se kuulostaa paremmalta kuin puhuttuna. Aivan ihana bändi kyllä jokatapauksessa kyseessä :)

    VastaaPoista