perjantai 4. lokakuuta 2013

Koulun aloitus



Tätä hetkeä varmasti jokainen on odottanut – no, ei ehkä jokainen, mutta minä ainakin. Mun koulu on vihdoinkin alkanut. Tätä on tosiaan odotettu ja odotettu, mutta onko odotukset sitten täyttyneet.. No, se on sitten asia erikseen.

Tuolla noi tunnit menee vähän hassusti eli opetusta on 9-14, sitten alkaa siesta ja opetus jatkuu 18-22. Koko ajan tosin ei tarvitse olla koulussa, yleensä opiskelijat valitsee, haluaako opiskella aamulla vai illalla. Me yritettiin ottaa tunnit aamulle, mutta koska me käytiin kaikkien neljän vuosikurssin kursseja niin tietysti tuli päällekkäisyyksiä, mikä tekee päivistä lievästi sanottuna ärsyttäviä, esim. eilen mulla oli koulua aamulla 9-12 ja seuraava tunti oli sitten 20-21. Motivaatio palata takaisin kouluun tunniksi ei ollut mitenkään kamalan korkealla ja jokainen voi sitten miettiä, että tuliko sinne enää mentyä...

Päivät ei sinänsä ole pitkiä, kun saattaa olla vain pari tuntia kerrallaan ja sitten taas illalla lisää, joten periaatteessa koulunkäynti ei ole raskasta, mutta espanjan kieli tekee siitä melko haastavaa. Tunneilla en tajua paljon mitään, sekin riippuu niin paljon esimerkiksi opettajan tavasta puhua. Joistakin opettajista saa tosi helposti selvää, mutta joillakin on niin vahva aksentti/murre, ettei siitä meinaa ymmärtää mitään. Sinänsä olen kyllä yllättynyt siitä, miten hyvin tätä espanjaa jo ymmärrän, mutta miinusta tietysti on se, etten osaa sitä niin paljoa puhua.

Eilen meillä oli myös niin sanottu espanjan lähtötasotesti. Mä ajattelin, että se on joku pieni koe, johon vähän jotain kirjotetaan, mutta kun eteen läntättiin kahdeksansivuinen kielioppikoe niin hymy meinasi vähän hyytyä – hetkellisesti, sitten alkoi jo naurattaa. En osannut varmasti mitään ja kun opettaja tarkisti sitä koetta, niin oli ihan hauska seurata kyseisen naisen ilmeitä :D Muutama ”oi oi oi” sieltä suusta kuului ja päätäkin pudisteltiin. Kokeeseen kuului myös suullinen osuus ja se menikin mun mielestä jo paljon paremmin kuin kirjallinen osuus.

Ihmisiin tutustuminen on myös melko haastavaa, kun sitä yhteistä kieltä ei oikeastaan ole. Monet kyllä moikkailee ja vähän jo jutteleekin tunneille, mutta vähäistä se silti on. Eilen markkinoinnin tunnilla meidän rehtori (joka opettaa kyseisestä ainetta) piti ihan kunnon esittelytilaisuudesta musta ja E:stä, mikä on tainnut sitten rohkaista muita jututtamaan meitä. Monet muut opettajat ei siis ole huomioinut meitä mitenkään ja eräskin teki aika selväksi, että meitä ei hänen kurssilleen kaivattaisi, mutta tämä rehtori on kyllä ihan älyttömän mukava ja vaikka vähän huvittikin se, miten innoissaan hän meidät esitteli, niin loppujen lopuksi se oli ihan hyvä veto. Tänäänkin markkinoinnin tunnilla monet ihmiset taas moikkailla meitä ja tulivat ihan juttelemaankin :) Jospa tämä tuttavuuksien teko tästä pikkuhiljaa alkaisi.

Kauheaa tohinaa tämä koulun alku on ollut, mutta hyvä niin. Tätä mun ”koti-ikävää” on myös auttanut, että E (ja myös J) on vihdoinkin täällä ja nyt mulla on oikeasti seuraa. Oon myös käynyt kahvittelemassa erään italialaisen vaihtarin kanssa, kämppiksenkin kanssa ollaan löydetty yhteinen sävel vihdoin. Kolmas kämppis puolestaan tulee tänne sunnuntaina tai maanantaina, joten ehkäpä meillä sitten synkkais hyvin.

Kamalasti olisi asiaa, mutta en oikein osaa kirjoittaa mistään, kun tuntuu, että postaukset on kamalaa sekamelskaa, kun asiaa on niin paljon, joten heitetäämpä pallo teille. Kysymys kuuluu: mistä asioista haluaisitte kuulla? Barcelonasta jotain? Koulun käynnistä enemmän? Mun espanjan opiskeluiden edistymisestä? Nyt saa ehdottaa postauksia!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta:) oi että! osaat kirjoittaa hyvin!
    http://training-diaries.blogspot.fi/

    VastaaPoista