lauantai 19. lokakuuta 2013

Casa Batlló, La Sagrada Familia ja Catedral de Barcelona

Viikonlopun turistihetket saa taas jatkoa. Tällä kertaa suunnitelmissa oli käydä katsomassa La Sagrada Familia, mutta siinä samalla sitten tuli katseltua vähän muutakin. Tuon Casa Batllón ohi kävelen noin miljoona kertaa päivässä, koska siinä vieressä sattuu olemaan metropysäkin, josta mä kuljen, kun meen kouluun ja lähden kotiin.


Casa Battló löytyy Eixamplen kaupunginosasta ja se on Antoni Gaudinin (sekä Josep Maria Jujolin) suunnittelema rakennus. Mä oon tyytynyt ihastelemaan tuota ihan vain ulkoa päin, vaikka sisällekkin pääsisi, lipun hinta on muistaakseni noin 20 euroa. Casa Battlólle pääsee ainakin metrolle vihreää L3 - linjaa käyttäen, pysäkkinä Passeig de Gracia. Lisää tietoa Casa Battlósta löytyy esim. täältä.



Päivän varsinainen kohde oli La Sagrada Familia. Tämäkin on Antoni Gaudinin suunnittelma ja sijaitsee myöskin Eixamplessa. Metrolle tänne pääsee ainakin violetilla L2 - linjalla, pysäkin nimi on Sagrada Familia. La Sagrada Familia on minun mielestä siitä hauska, että sen rakentaminen on aloitettu 1882, mutta sepäs ei ole vieläkään valmis. Wikipedia kertoo, että Gaudini suunnitteli kirkkoa nelisenkymmentä vuotta ja viimeiset 16 elinvuottaan hän asui kirkossa. Valmistumiseen pitäisi mennä vielä ainakin parikymmentä vuotta, joten ihan pienestä urakasta ei ole kyse. Tännekkin olisi päässyt sisälle, mutta pihiys iski - nyt kun katselin niin lippuja on useampia erilaisia ja hinnat pyörii noin 15-20 euron välillä. Lisätietoa täältä.


Koska tuolla La Sagrada Familialla menikin vähemmän aikaa kuin suunniteltiin niin jostain piti vielä repäistä joku vierailun kohde ja päädyttiin sitten Catedral de Barcelonalle. Ihan suunnitelmien mukaan sekään reissu ei mennyt, sillä siellä alueella oli menossa jonkin sortin markkinat, ilmeisesti ne liittyi kuitenkin ruokaan ja viiniin. Markkinoiden nimi on Mercat de Mercats ja jonkin aikaa me siellä alueella pyörittiin, mutta livahdettiin sitten lopulta muualle. Siitä katedraalista voi lukea paremmin esim. täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti