maanantai 14. lokakuuta 2013

Päiväretki Parc Güelliin (+ uusi ulkoasu)

Nyt kun ollaan taas Bloggerin kanssa suurinpiirtein samaa mieltä tämän blogin ulkoasusta niin kirjoittaminenkin on taas huomattavasti mukavampaa.

Me ollaan nyt E:n kanssa yritetty joka viikonloppu tehdä jotain ja tutustua täällä paikkoihin. Ensimmäisen sunnuntain retkikohde oli La Rambla (jossa on sittemmin tullut käytyä useastikkin), sitä seuraava ranta ja eilen sitten lähdettiin katsomaan Parc Güell. 

Parc Güell on Antoni Gaudinin suunnittelema puisto, joka on kuulunut vuodesta 1984 lähtien Unescon maailmanperintöluetteloon. Puisto sijaitsee Muntanya Peladalla, Gracian kaupunginosassa. Puistoon pääsee esimerkiksi Plaza Catalunyalta bussilla numero 24 ja lipun hinta on muistaakseni 2e. Itse käytin omaa metrolippua tuohon matkaan, joten ihan varma en tuosta hinnasta ole. Enemmän tietoa Parc Güellista löytää mm. täältä.








Kaiken kaikkiaan puisto oli tosi hieno paikka, mutta koska oli sunnuntai ja lämmin aurinkoinen päivä, koko puisto oli ihan täynnä ihmisiä. Myös kaupustelijoita oli todella paljon, mutta ne saivat onneksi kyytiä, kun poliisit ilmestyi paikalle. Ajateltiin kuitenkin E:n kanssa, että voitaisiin mennä tuonne joskus uudestaan ja yrittää ajoittaa reissu niin, ettei siellä olisi ihan noin paljon porukka, koska nyt esimerkiksi valokuvien ottaminen oli vaikeaa, kun ihmisiä oli kuin muurahaisia ja koko ajan olit jonkun toisen kameran edessä. Mutta summasummarum, käymisen arvoinen paikka.

4 kommenttia:

  1. Parc Güell on ehdottomasti yksi mun lempparipaikoista koko kaupungissa. Kannattaa muuten suunnata uudelle vierailulle mahdollisimman pian, nimittäin sisäänpääsymaksua ruvetaan ilmeisesti perimään jo 25.10. alkaen! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, ihanko oikeesti? :o Ompa tympeetä, toi on niin kiva paikka, mutta tuskin tulee pääsymaksun kanssa vierailtua sitten niin useasti :(

      Poista
  2. voi vitsi näyttää ihanalta paikalta!:)
    roosaran.blogspot.fi

    VastaaPoista