keskiviikko 21. elokuuta 2013

Viikonloppureissu Marbellaan

Lauantaina 17. elokuuta mä ja ystäväni J lähdettiin Marbellaan kahden päivän reissulle. Syynä oli jo edeltä mainittu Enrique Iglesiaksen keikka, mutta koska sinne nyt sitten mentiin niin haluttiinhan siellä muutakin tehdä. Hotelli me varattiin Otels.com sivuston kautta ja vaikka tuo sivu nyt hieman epäilyttikin niin meidän varaamamme hotelli osottautui todella kivaksi ja mä voisin ainakin mennä sinne uudestaankin.

Lauantaiaamuna lähdettiin Fuengirolasta kohti Marbellaa bussilla. 30 kilometrin matkalle tuli hintaa noin 3 euroa eli ei todellakaan paljoa. Matka itsessään oli sanalla sanoen kamala. Ihmisiä oli bussin täydeltä (ja se ei ollut mikään normaalibussi vaan tavallista isompi), kuski oli äkäinen kuin ampiainen, kaikki huusi ja töni ja hetken aikaa tuli jo tunne, että olisin jossain Kalkutan pienessä ruuhkabussissa. Edellisenä iltana vielä oltiin oltu juhlimassa E:n syntymäpäiviä, joten olo ei muutenkaan ollut ihan mahtava, yöunet jäi vähän vähiin. Matka tuntui kestävän ja kestävän ja vielä kerran kestävän. Mä olin varma, ettei me olla ikinä perillä, mutta kun kuski viimein rääkäisi, että Marbella centro niin mehän hypättiin kyydistä heti, vaikka tarkoitus olikin ollut mennä bussiasemalle asti.

Tuo bussista liian aikaisiin hyppääminen osottautui erittäin hyväksi ideaksi, sillä meidän hotelli oli ihan siinä pysäkin vieressä. Kirjauduttiin siis sisään hotelliin, mutta koska huonetta ei oltu vielä keretty siivoamaan niin mentiin sitten viereiseen ravintolaan syömään. Palvelu ei ollut ihan sieltä parhaimmasta päästä, mutta ruoka oli älyttömän hyvää. Siellä piti sitten käydä syömässä seuraavanakin päivänä ennen Fuengirolaan paluuta...

Vaikka väsymyksen määrä oli ihan uskomaton, lähdettiin kuitenkin kiertelemään hieman, koska kerta oltiin Marbellaan tultu niin eihän me voitu missään hotellihuoneessa kököttää. Marbella veikin mun sydämen ihan täysin, se oli vaan kerta kaikkiaan niin kaunis kaupunki ja iha erilainen kuin mitä Fuengirola on. Kaikki rakennukset oli niin hienoja, ranta oli upea.. Mä kerta kaikkiaan rakastuin. Kauppaa ei meinattu tosin löytää ja jossain vaiheessa meinasi jo mennä hermot, koska oli tosi kuuma (ja vieläkin väsytti) niin ei olisi millään huvittanut juosta ympäri Marbellaa etsimässä yhtä ruokakauppaa. Kauppa kuitenkin löytyi ja saatiin tehtyä ostoksemme, jonka jälkeen sitten lähdettiin pienille päiväunille, koska illalla oli se odotettu Enriquen keikka.

Lauantai-ilta siis meni keikalla, mutta sunnuntaina vielä päätettiin lähteä kiertelemään huoneen luovutuksen jälkeen. Käveltiin lähinnä rantakadulla ja yritettiin löytää yhtä vaatekauppaa, mutta se oli kadonnut jonnekkin ihan täysin. Satuttiin myös siinä samalla löytämään Marbellan vanha kaupunki ja koska meillä ei muitakaan suunnitelmia ollut niin päätettiin käydä siellä – ja kyllä muuten kannatti! Siellä oli niin mielettömän nättiä, joka kohdassa riitti ihasteltavaa ja tulhan siellä muutamat kuvatkin otettua. Oltiin vieläpä ihan hyvään aikaan liikenteessä, kun siellä ei oikeastaan ollut paljoa ihmisiä.

Lopulta oli kuitenkin Fuengirolaan paluun aika. Bussiin päästiin tällä kertaa kivuttomammin kuin viimeksi, mutta hupi alkoi siinä kohtaa, kun joku kolmen miehen porukka päätti rueta kyselemään multa, että onkohan ne oikeassa bussissa, kun pitäisi päästä Fuengirolaan. Mä sitten neuvoin parhaani mukaan ja miehet kiitteli tyytyväisenä. Mijaksen kohdalla ne rupesi kuitenkin kyselemään, että pitäisikö niiden jäädä kyydistä ja mä mietin ihan hölmönä, että eihän se Fuengirola vielä tässä ole – lopulta ajettiin Mijaksen ohi ja vasta siinä kohtaa mulle selvisi, että he olisivat kuitenkin halunneet jäädä sinne Mijakseen. Koko juttu oli muutenkin vähän outo, enkä nyt kyllä tiiä, mihin he sitten loppujen lopuksi päätyivät, mutta toivottavasti sinne, minne oli tarkoituskin.
Ainut asia, mikä harmittaa tossa matkassa on se, että se loppui niin lyhyeen. Marbellassa olisi taatusti ollut katseltavaa ja ihmeteltävää paljon enemmänkin, mutta aika ei yksinkertaisesti riittänyt. Sinne pitää siis ehdottomasti palata uudestaan ja suosittelen Marbellaa matkakohteena erittäin lämpimästi muillekkin!










2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja muutenkin kivan olonen blogi! Sait musta uuden lukijan, vaikka oonkin aika nirso blogien suhteen ja valitsen tarkkaan mitä luen :) Mua kuitenkin kiinnostaa matkustelu niin paljon, joten jään innolla ja mielenkiinnolla seurailemaan sun blogia! <3

    http://metenblogi.blogspot.fi/
    Käythän kurkkaamassa ja jätäthän jälkes vaikka kommentoimalla? :)

    http://metenblogi.blogspot.fi/p/matkailu.html
    Tsekkaa myös mun blogin Matkailu -sivu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kivasta kommentista :) Jep, käyn vilkasemassa sun blogia.

      Poista