torstai 27. helmikuuta 2014

Castell de Montjuic

Viimeisenä Barcelona viikonloppu ei tietenkään voinut vain istua kotosalla, joten me taas lähdettiin E:n kanssa vähän seikkailemaan. Castell de Montjuic oli ollut meidän vierailulistalla ties kuinka kauan, mutta koskaan ei oltu sinne asti lähdetty. Tällä kertaa otettiin kuitenkin itseämme niskasta kiinni, otettiin selvää, miten sinne päästään ja niimpä me lähdettiin.

Montjuic on siis kukkula Barcelonassa, jonka päällä on sijainnut useampikin linnoituksia, mutta tällä hetkellä siellä on ainoastaan Castell de Montjuic, joka on rakennettu 1600- ja 1700-luvuilla. Linnoitus toimi vankilana Espanjan sisällissotiin saakka ja wikipedia tietää kertoa, että katalaanien nationalistijohtaja Lluís Companys teloitettiin linnoituksessa vuonna 1940. Nykyisin siellä linnoituksen tiloissa toimii sotamuseo.

Montjuicille pääsee mm. köysiradalla, josta ilmeisesti osa matkasta pitää kuitenkin taittaa bussilla. Me kuitenkin otettiin bussi Plaza Espanyalta ja päästiin sillä oikein hyvin perille asti.








 Meidän retkipäiväksi sattui tuulinen ja kylmä päivä, pilviäkin oli ihan kiitettävästi. Mä olin tuon koko viikon painellut menemään t-paita päällä ja jostain syystä kuvittelin, että tuollakin tarkenisi vain ohuella takilla, mutta höpö höpö. Vähän harmitti, että sattui noin huono sää, mutta itse paikka oli käymisen arvoinen ja olin tyytyväinen, että tuli kuitenkin vielä lähdettyä. Vähänhän siellä iski haikeuskin, kun noita maisemia katseli, mutta mitään itkurageja ei sentään tullut vedettyä :)

Onko lukijoista kukaan sattunut käymään Castell de Montjuicilla?

4 kommenttia:

  1. Anonyymilukija ilmoittaa käyneensä! Oli sieltä kyllä aivan mahtavat näköalat, meille sattui silloin vieläpä aivan loistava sää, joten paikka jäi oikein hyvin mieleen! Itsellä on hirveä hinku päästä takaisin tuonne ihanaiseen Barcelonaan, mutta onneksi nämä sinun postauksesi vähän helpottavat tähän kuumeeseen, kiitos siis!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii, oon kyllä vähän kateellinen, että oot käynyt hyvällä säällä tuolla! On taatusti ollut hienon näköstä :) Ja kiitos muuten kivasti kommentista!

      Poista
  2. Näyttääpä upeelta paikalta! Haluaisin käydä muutenkin Barcelonassa joskus, pitääpä muistaa tämä silloin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä aivan ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jos joskus Barcelonaan suuntaat niin tuolla kannattaa käydä! :)

      Poista